Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2021

9 років позбавлення волі за вчинення смертельної дорожньо-транспортної пригоди – прокуратура відстояла вирок в апеляційній інстанції

За публічного обвинувачення Запорізької обласної прокуратури вироком Василівського районного суду Запорізької області водія автомобіля «КамАЗ» засуджено до 9 років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки за скоєну дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої загинуло семеро людей ( ч. 3 ст. 286 КК України).
 
Під час судового розгляду стороною обвинувачення доведено, що у серпні 2018 року водій вантажівки на трасі Харків-Сімферополь біля села Камянське Василівського району Запорізької області порушив правила дорожнього руху, що призвело до зіткнення з маршрутним автобусом «Mersedes-Benz Sprinter». Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинули водій автобусу та шестеро його пасажирів, п’ять із яких діти. Крім того, різного ступеня тяжкості отримали тілесні ушкодження інші пасажири автобусу.
 
Не погоджуючись із рішенням суду, захисник обвинуваченого оскаржив його до апеляційної інстанції.
 
Ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 17 березня 2021 року апеляційну скаргу захисника залишено без задоволення, а вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання – без змін.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1297