Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2021

На Запоріжжі судитимуть членів організованої злочинної групи за виготовлення, розповсюдження відеопродукції порнографічного характеру, створення та утримання місць розпусти

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно організованої злочинної групи за фактом виготовлення, розповсюдження відеопродукції порнографічного характеру, створення та утримання місць розпусти (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 301, ч. 2 ст. 302 КК України).
 
За даними слідства, організатор злочинного угруповання, мешканець міста Запоріжжя, орендував дві квартири в обласному центрі, обладнав їх відповідною комп’ютерною технікою, яка попередньо була налагоджена для виходу через мережу Інтернет на відповідні сайти, та веб-камерами.
 
У подальшому, залучив до організованої злочинної групи шістьох жінок, які упродовж 2019-2020 років на вказаних квартирах за допомогою веб-камер та комп’ютерної техніки в режимі реального часу створювали продукти порнографічного характеру та розповсюджували через мережу Інтернет, отримуючи за це грошову винагороду від користувачів зазначеного сайту у вигляді віртуальної валюти «токенів».
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні здійснювалось Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається не винуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1331