Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2021

Перед судом постане громадянин за намагання здійснити незаконне переправлення осіб до тимчасово окупованої території Донецької області

За процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури № 2 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного мешканця м. Запоріжжя за фактом незакінченого замаху на незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 332 КК України).
 
За даними слідства, восени 2020 року вказаний громадянин організував незаконне перевезення на своєму легковому автомобілі пасажирів групами із м. Запоріжжя до тимчасово окупованого м. Донецька через територію Російської Федерації та у зворотному напрямку, однак його злочинні дії були попереджені працівниками правоохоронних органів. Вартість такої поїздки з одного пасажира становила від 3 до 5 тис. грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось СВ відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 901