Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2021

На Запоріжжі судитимуть місцевого мешканця за кінопіратство

За процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури № 2 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 29 - річного мешканця м. Запоріжжя за фактом незаконного відтворення, розповсюдження аудіовізуальних творів, умисне порушення авторського права і суміжних прав (ч. 1 ст. 176 КК України).
 
Слідством встановлено, що упродовж березня - жовтня 2020 року за місцем свого мешкання вказаний громадянин створив та адміністрував нелегальний онлайн-кінотеатр, надаючи доступ до перегляду кінопродукції користувачам попри відсутність відповідних дозволів, прибуток отримував від показу реклами на сайтах.
 
Зазначеними протиправними діями порушено авторські права чотирьох іноземних компаній кіновиробників, сума спричиненої шкоди становить 163 тис. грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1129