Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2021

На Запоріжжі підозрюється приватний виконавець, який здійснив реалізацію квартири, що мала перейти у власність територіальній громаді міста

За процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури № 1 повідомлено про підозру приватному виконавцю за фактом зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365-2 КК України).
 
Слідством встановлено, що у період червня – листопада 2020 року приватним виконавцем, усупереч вимогам Закону, незважаючи на наявність накладеного судом арешту на нерухоме майно у рамках кримінального провадження, вчинено дії по зверненню стягнення на квартиру по вулиці Брюллова у місті Запоріжжя вартістю понад 400 тис. грн, унаслідок яких її було незаконно реалізовано.
 
Водночас власниця квартири на час проведення підозрюваним виконавчих дій та реалізації квартири померла та за відсутності спадкоємців її квартира мала перейти у власність територіальної громади міста Запоріжжя як відумерла спадщина.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1047