Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2021

Заволодіння бюдженими коштами на суму майже 145 тис. грн - на Запоріжжі судитимуть колишнього головного бухгалтера закладу освіти

За процесуального керівництва Токмацької місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього головного бухгалтера одного з навчальних закладів Оріхівського району за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинення незаконних дій з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, видачі завідомо неправдивого офіційного документу та внесення до офіційного документу завідомо неправдивих відомостей, вчинення фінансової операції з коштами, одержаними в наслідок суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 200, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що головний бухгалтер закладу освіти упродовж трьох років шляхом внесення неправдивих відомостей до офіційних документів безпідставно нараховувала собі «подвійну заробітну плату». У подальшому на підставі створених обвинуваченою підробних документів державна фінансова установа здійснювала переказ бюджетних коштів. У такий спосіб особа заволоділа державними коштами на суму майже 145 тис. грн., які використала на особисті потреби та погашення заборгованості по власним кредитним зобов’язанням.
 
За вчинення зазначених злочинів передбачено максимальне покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 924