Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2021

Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки - повідомлено про підозру керівнику підприємства

За процесуального керівництва Токмацької місцевої прокуратури керівнику одного з товариств Пологівського району повідомлено про підозру за фактом зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки  (ч. 2 ст. 364-1 КК України).
 
За даними слідства встановлено, що упродовж 2018 року юридичною особою приватного права в порушення чинного законодавства України здійснено видобування корисних копалин місцевого значення в загальному обсязі 15,5 тис. м3.. У такий спосіб охоронюваним законом державним інтересам заподіяно шкоду у виді збитків на суму майже 9,5 млн грн.
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні триває, наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1204