Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2021

Привласнення понад 3 млн грн – на Запоріжжі судитимуть колишнього директора сільгосппідприємства

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора сільськогосподарського підприємства за фактом привласнення коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що посадовець, маючи на меті досягнення особистих корисливих мотивів, розробив схему привласнення майна очолюваного підприємства, а саме уклав договір грошової позики між ним як фізичною особою - позикодавцем, та підприємством - позичальником. При цьому сума позики до каси не вносилась. У подальшому, завдяки маніпуляціям із фінансовими документами, він показав заборгованість підприємства перед ним як фізичною особою, та у такий спосіб з 2011 по 2014 роки привласнив грошові кошти юридичної особи на суму понад 3 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1063