Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2021

Прокуратурою недопущено безпідставне звільнення перевізника від відповідальності за перевезення вантажів із перевищенням вагових нормативів

Постановою Третього апеляційного адміністративного суду задоволено апеляційну скаргу Запорізької обласної прокуратури, скасовано рішення Запорізького окружного адміністративного суду та відмовлено у позові автоперевізнику.
 
Унаслідок опрацювання даних Єдиного державного реєстру судових рішень прокуратурою виявлено рішення суду, яким необґрунтовано скасовано постанову Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області про накладення на перевізника адміністративно-господарського штрафу.
 
Установлено, що у спірних правовідносинах мало місце порушення законодавства про автомобільний транспорт. У свою чергу відсутність методики проведення габаритно-вагового контролю сипучого або рідкого вантажу не є підставою для звільнення перевізника від відповідальності за перевищення вагових та габаритних параметрів транспортного засобу та від обов’язків зі внесення плати за таке перевищення.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 951