Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2021

Зловживання владою та службовим становищем - начальнику одного з департаментів міської ради повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику одного з департаментів Запорізької міської ради у кримінальному провадженні за фактом зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).
 
За даними слідства, у 2018 року підозрюваним, який діяв від імені міської ради як замовник, під час укладення договірних відносин із підприємством-підрядником не було вжито відповідних заходів щодо визначення середньо-ринкових цін на будівельні матеріали, які використовувались останнім при виконанні робіт із ремонту покрівель у двох багатоповерхових будинках міста Запоріжжя. За вказаних обставин із місцевого бюджету суб’єкту господарювання було перераховано зайві грошові кошти на суму близько 400 тис. грн.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади.
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1054