Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2021

Завдяки вжитим прокуратурою заходам власність територіальної громади поповнилась об’єктом нерухомого майна вартістю 461 тис. грн

Орджонікідзевським районним судом м. Запоріжжя задоволено заяву Запорізької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Запорізької міської ради про визнання відумерлою спадщини, яка відкрилась після смерті одинокої жінки, 1927 року народження, у вигляді двокімнатної квартири вартістю 461 тис. грн, розташованої у центрі міста Запоріжжя, та передачу її у власність територіальної громади обласного центру.
 
Водночас шахрайські схеми та протиправні дії окремих осіб призводять до протиправного заволодіння нерухомим майном одиноких померлих осіб. Найбільш розповсюдженим способом є укладання цивільно-правових угод, в яких однією зі сторін є померла особа.
 
Цього разу зверненню до суду з указаною заявою передувало подання обласною прокуратурою до господарського суду Запорізької області позову про визнання незаконним підробленого рішення установчих зборів одного із товариств м. Запоріжжя про включення указаної квартири до статутного фонду. Рішенням суду від 08.07.2020 позов задоволений, указане рішення установчих зборів визнано недійсним.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1142