Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2021

Повідомлено про підозру членам злочинного угруповання, які намагалися заволодіти майном підприємств на суму понад 200 млн грн.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам злочинного угруповання за фактом протиправного заволодіння корпоративними правами та майном суб’єктів господарювання шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів, вчинене повторно, що заподіяло велику шкоду (ч. 3 ст. 28, ч.ч. 2, 3 ст. 206-2; ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 206-2 КК України).
 
За даними слідства, двоє мешканців міста Запоріжжя, у період липня - жовтня 2019 року, діючи умисно, із корисливих мотивів, створили стійку злочинну групу, до складу якої залучили трьох осіб, задля скоєння ряду тяжких злочинів, направлених на систематичне протиправне заволодіння корпоративними правами та майном суб’єктів господарювання різної форми власності на території м. Запоріжжя та області.
Члени злочинного угруповання, шляхом вчинення незаконних правочинів з використанням підроблених документів, заволоділи частками статутного капіталу двох підприємств загальною вартістю 630,2 тис. грн., та намагалися заволодіти майном та акціями трьох товариств на загальну суму понад 200 млн. грн.
 
Одному з членів злочинного угруповання обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, троє перебувають під цілодобовим домашнім арештом, один – перебуває у розшуку.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Запорізькій області.
 
За вчинення даних злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 991