Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2021

Нарахування для себе «подвійної заробітної плати» протягом 3 років – повідомлено про підозру головному бухгалтеру навчального закладу

За процесуального керівництва Оріхівського відділу Токмацької місцевої прокуратури повідомлено про підозру головному бухгалтеру навчального закладу за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, головний бухгалтер одного з навчальних закладів Оріхівського району Запорізької області протягом трьох років нараховувала собі «подвійну заробітну плату», шляхом внесення неправдивих відомостей до офіційних документів та привласнила бюджетні кошти на загальну суму майже 145 тис грн., що спричинило матеріальну шкоду навчальному закладу.
 
Триває досудове розслідування.
 
За вчинення даного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1633