Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2021

Розкрадання понад 960 тис грн бюджетних коштів на будівництві навчального закладу – підозрюються голова селищної ради та підприємці

Запорізькою обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службового підроблення завідомо неправдивих документів, вчинене організованою групою (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, директор одного з приватних підприємств спільно з фізичною особою-підприємцем та головою однієї з селищних рад Запорізької області, діючи у складі організованої групи, організували злочинну схему розкрадання бюджетних коштів шляхом умисного завищення обсягів і вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт навчального закладу, розташованого на території селищної ради, внаслідок чого державі заподіяно збитки на загальну суму понад 964 тис грн.
 
За результатами проведення низки слідчих дій, 13.01.2021 року Запорізькою обласною прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів селищному голові та одному з підприємців.
 
Тривають слідчі дії. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Досудове слідство здійснюється слідчими СУ ГУНП в Запорізькій області.
 
За вчинення даних злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1617