Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2021

Колишній сільський голова підозрюється у розтраті бюджетних коштів та службовому підробленні

Пологівським відділом Токмацької місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах, а саме бюджетними коштами сільської ради в сумі 260 686,82 грн., які призначалися для проведення капітального ремонту дошкільного навчального закладу, а також щодо складання завідомо неправдивих офіційних документів.
 
У ході проведення досудового розслідування здобуто достатньо доказів для оголошення підозри колишньому сільському голові, який будучи службовою особою, достовірно знаючи, що частина будівельних робіт з капітального ремонту дошкільного навчального закладу не виконана, вніс неправдиві відомості до актів приймання виконаних будівельних робіт та надав вказівку головному бухгалтеру сільради про перерахування на рахунок підрядного товариства бюджетних коштів у сумі 260, 7 тис. грн., тим самим розтратив їх.
 
Дії колишнього сільського голови органом досудового розслідування кваліфіковано за ч. 4 ст.191, ч. 1 ст. 366 КК України.
 
Довідкове: санкція ч. 4 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та санкція ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики Запорізької обласної прокуратури
кількість переглядів: 1282