Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2021

Інженеру з технічного нагляду по об'єкту реконструкції одного з учбових закладів міста Гуляйполе повідомлено про підозру

Гуляйпільським відділом Токмацької місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів та вчинення службового підроблення інженером з технічного нагляду по об’єкту реконструкції одного з учбових закладів міста Гуляйполе.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у грудні 2017 року вищевказана особа, діючи за попередньою змовою з директором одного з учбових закладів Гуляйполя та з невстановленими у ході досудового розслідування особами, достовірно знаючи, що під час виконання будівельних робіт в учбовому закладі фактично не виконано роботи на суму 364,5 тис. грн., підписала завідомо недостовірний акт приймання виконаних робіт форми КБ-2В, в якому зазначено відомості про їх повне виконання.
 
На підставі зазначеного підробленого акту підрядній організації незаконно перераховані бюджетні кошти у сумі 364,5 тис. грн. за фактично не виконані будівельні роботи, чим спричинено учбовому закладу майнову шкоду у великих розмірах.
 
На теперішній час інженеру з технічного нагляду повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах, а також за ч. 2 ст. 366 КК України (складання та видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа, що спричинило тяжкі наслідки (службове підроблення).
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
Довідкове: максимальним строком покарання за в чинені злочини є позбавлення волі до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики Запорізької обласної прокуратури
кількість переглядів: 1429