Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.12.2020

Зловживання службовим становищем та підробка документів – обвинувачується держінспектор Херсонської митниці Держмитслужби

Завершено досудове розслідування у кримінальному проваджені відносно колишнього старшого державного інспектора відділу митного поста «Херсон-Порт» Херсонської митниці ДФС, який діючи в інтересах третіх осіб, систематично здійснював митне оформлення транспортних засобів поза межами митного органу (що є платною процедурою), однак відомості про це приховував та в офіційних документах не зазначав, чим спричинив збитки у сумі майже 240 тис грн.
 
Обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно зазначеного працівника за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службового підроблення офіційних документів (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Також, прокуратурою в інтересах держави заявлено цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.
 
За вчинення даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1054