Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2020

Обласною прокуратурою вжито ряд координаційних заходів у сфері протидії наркозлочинності у регіоні

Обласною прокуратурою вживаються системні заходи до забезпечення належної координації дій органів правопорядку регіону у протидії наркозлочинності.
 
У поточному році з цією метою проведено спільну нараду керівників правоохоронних органів та оновлено склад міжвідомчої робочої групи, діяльність якої спрямована на забезпечення виявлення, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.
 
Завдяки проведеній роботі, реалізації комплексу узгоджених заходів припинено діяльність трьох організованих злочинних груп, учасники яких займались виготовленням, контрабандою та збутом відповідних заборонених речовин.
 
Так, викрито діяльність організованої групи, учасники якої з вересня 2019 по березень 2020 років займались контрабандою та збутом психотропної речовини «альфа-бромвалерофенон». За час слідства вилучено понад 15 кг психотропної речовини, понад 25 кг та понад 450 л. прекурсорів.
 
Справи щодо учасників усіх трьох ОЗГ наразі розглядаються судами.
 
Загалом упродовж 2020 року задокументовано майже 2 тис. кримінальних правопорушень щодо обігу наркотиків, психотропних речовин та прекурсорів, кожне п’яте з яких – пов’язане з їх збутом.
 
У жовтні у пункті пропуску «Гоптівка» затримано громадянина при спробі контрабанди до Російської Федерації понад 500 зіп-пакетів з особливо небезпечною наркотичної речовиною вагою 400 г. Вартість вилученого товару за цінами «чорного ринку» склала майже 600 тис. грн.
 
У листопаді в Олександрівському районі обласного центру припинено діяльність «закладчика» наркотиків, у якого вилучено майже 100 зіп-пакетів з особливо небезпечними наркотичними та психотропними речовинами.
 
Робота на вказаному пріоритетному напрямі триває.
 
Водночас звертаємось до мешканців регіону з пропозицією не стояти осторонь проблеми розповсюдження наркотиків: про кожен відомий такий факт або осіб, причетних до цієї незаконної діяльності, повідомляти правоохоронні органи.
 
Також. застерігаємо потенційних «закладчиків» наркотиків – не спокушайтесь «легким заробітком», адже не усвідомлення наслідків такої «діяльності» невідворотно тягне кримінальну відповідальність. Найменшим покаранням, передбаченим за збут наркотиків (ст. 307 КК України), є позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1180