Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2020

На Запоріжжі викрито канал незаконного переправлення осіб до непідконтрольної території Донецької області (ФОТО)

За процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури № 2 викрито канал незаконного перевезення груп пасажирів через державний кордон України з тимчасово окупованої території Донецької області та у зворотньому напрямку через територію Російської Федерації.

За даними слідства, мешканець Запорізької області упродовж березня – грудня поточного року систематично здійснював перевезення пасажирів із міст Запоріжжя та Дніпра через пункт пропуску «Гоптівка» Харківської області, з подальшим перетином державного кордону з території Російської Федерації через закритий пункт пропуску «Новоазовськ» непідконтрольної території Донецької області. Вартість такої поїздки становила від 3 тис грн. в одному напрямку.
 
У ході проведених обшуків у автомобілях та за місцем проживання особи вилучено засоби зв’язку, у тому числі з сім-картою оператора незаконної телекомунікаційної компанії частини окупованої Донецької області «Фенікс», комп’ютерну техніку, записи щодо обліку перевезених пасажирів, грошові кошти.
 
 
Наразі перевізника затримано у порядку ст.208 КПК України та повідомлено про підозру за фактом замаху на незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів (ч.3 ст.15, ч.3 ст.332КК України) та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
 
 
 
Досудове слідство здійснюється слідчими Вознесенівського ВП ГУНП в області, оперативний супровід –  працівниками УСБУ в Запорізькій області.
 
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1213