Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2020

До суду скеровано обвинувальний акт відносно підприємця, який виготовляв фальсифікований сидр

Запорізькою обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно підприємця міста Запоріжжя за фактом незаконного придбання, виготовлення та збуту алкогольних напоїв, підроблення документів та легалізацію алкогольної продукції (ч. 1, 2 ст. 204, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України).
 
За даними слідства, у період з серпня 2019 року до квітня 2020 року, фізична особа-підприємець налагодив процес незаконного масового виготовлення фальсифікованого сидру у Запоріжжі. З метою маскування та легалізації алкогольної продукції, зазначена особа складала та використовувала підроблені документи про придбання сидру неіснуючої торгової марки «Херсон» у фіктивного товариства, який реалізовувала через інших суб’єктів господарювання в роздрібній мережі.
 
Під час досудового розслідування у обвинуваченого вилучено 8750 літрів незаконно виготовленого сидру на суму 128 тис. грн., компоненти та обладнання для його виготовлення.
 
Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1272