Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2020

Розтрата бюджетних коштів, виділених на ремонт дитячих майданчиків – підозрюється заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради

За процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури № 3 повідомлено про підозру одному із заступників голови районної адміністрації Запорізької міської ради за фактом зловживання своїм службовим становищем та розтрати бюджетних коштів, виділених на ремонт та реконструкцію дитячих майданчиків (ч. 2, 3 ст.191 КК України).
 
За даними слідства, заступником голови однієї з районних адміністрації Запорізької міської ради, який є відповідальним за галузь житлово-комунального господарства, погоджено проектно-кошторисну документацію та акти виконаних робіт, в яких невірно застосовані вимоги будівельних норм та правил, затверджених на території України, чим вчинено розтрату бюджетних коштів на суму понад 530 тис. грн.
 
Наразі вирішується питання щодо відсторонення підозрюваного від займаної посади та обрання йому запобіжного заходу.
 
Санкція статті за вказані злочини передбачає покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1710