Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2020

На Запоріжжі викрито рейдерське угрупування, яке планувало заволодіти майном підприємств на понад 200 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури правоохоронцями блоковано діяльність рейдерського угрупування, які планували заволодіти майном підприємств на суму понад 200 млн грн.
 
Запорізькою обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному проваджені за фактом протиправного заволодіння майном підприємства, установи, організації, шахрайство та підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів групою осіб (ч.ч. 2, 3 ст. 206-2, ч. 4 ст. 190, ч.ч.3, 4 ст. 358 КК України).
 
За даними слідства, у період з липня по вересень 2019 року група осіб, за попередньою змовою між собою, підробили офіційні документи та печатки суб’єктів господарювання, які в подальшому використали при здійсненні правочинів направлених на заволодіння майном, у тому числі корпоративними права (частками засновників) зазначених підприємств. За вищевказаних обставин учасники злочину, заволоділи частками засновника та майном сільськогосподарських підприємств, що заподіяло потерпілим шкоди на суму більше ніж 600 тис. грн., а також вчинили закінчений замах на протиправне заволодіння майном трьох сільгосппідприємств на суму більше ніж 200 млн. гривень.
 
25.11.2020 та 26.11.2020 правоохоронцями проведено ряд санкціонованих обшуків за адресами проживання та роботи причетних осіб, у ході яких вилучено документи та печатки зазначених підприємств, підроблені паспорти та інші документи, які використовувалися зловмисниками під час вчинення злочинів.
 
Наразі чотирьом активним учасникам угруповання повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2,3 ст.206-2, ч. 2 ст.15 ч. 3 ст. 206-2, ч.ч.3, 4 ст. 358 КК України, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Один з організаторів та пособник угруповання переховуються від слідства.
 
Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності, на майно судом накладено арешт.
 
Слідство здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Запорізькій області, оперативний супровід співробітників УСБУ у Запорізькій області.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1082