Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2020

Привласнення державного майна на 19 млн грн: на Запоріжжі повідомлено про підозру директору державного підприємства Національної Академії аграрних наук України (ФОТО)

Запорізькою обласною прокуратурою здійснюється систематична робота щодо виявлення порушень у сфері використання земель державного призначення.
 
Так, за процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру директору державного підприємства ДГ «Таврія» Донецької державної сільгоспдослідної станції Національної Академії аграрних наук України за фактом привласнення, розтрати майна у великих розмірах або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службової недбалость (ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, директор зазначеного підприємства у 2018 році уклав економічно-невигідні договори купівлі-продажу майнових прав на незавершене сільгоспвиробництво озимої пшениці, яку у подальшому реалізовували за значно заниженими цінами. Так, при продажу озимих як незавершеного сільгоспвиробництва, майбутній врожай продавався фактично за ціною собівартості посівного матеріалу, а не за ринковими цінами.
 
Внаслідок цього, на поставках пшениці з державних земель державі та підприємству завдано збитків у розмірі майже 19 млн. грн.
 
Окрім цього, вказана особа, у поточному році шляхом зловживання своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, вчинила дії, направлені на заволодіння врожаєм ярого ячменю вагою понад 197 тон.
 
У рамках кримінального провадження проведено ряд санкціонованих обшуків у приміщеннях держпідприємства та комерційної структури, а також помешканнях фігурантів, під час яких правоохоронці виявили бухгалтерську документацію, засоби зв’язку та інші речові докази протиправної діяльності.
 
На цей час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Слідство здійснюється слідчими СУ ГУНП в Запорізькій, оперативний супровід співробітників УСБУ в Запорізькій області.
 
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1213