Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2020

Органами прокуратури забезпечено нагляд за додержанням законодавства у сфері міжнародного співробітництва

Запорізькою обласною прокуратурою на належному рівні забезпечено нагляд за додержанням законодавства у сфері міжнародного співробітництва під час кримінального провадження.
 
Упродовж 10 місяців поточного року до обласної прокуратури від компетентних органів іноземних країн надійшло 32 запити про надання правової допомоги.
 
Із загальної кількості запитів більшість надійшла від компетентних органів Республіки Польща, Російської Федерації, Азербайджанської та Латвійської Республік.
 
Здебільшого запити стосувалися проведення таких слідчих (процесуальних) дій як допити свідків, потерпілих, підозрюваних, вручення процесуальних документів, а також, надання матеріалів, які характеризують особу. Під час надання міжнародної правової допомоги порушень вимог міжнародних договорів та КПК України не допущено.
 
На теперішній час у провадженні органів досудового слідства області перебуває 11 кримінальних справ, які надійшли з-за кордону.
 
На території іноземних держав затримано 3 осіб, підозрюваних у вчиненні злочинів в Україні, обласною прокуратурою підготовлено клопотання про їх екстрадицію.
 
На теперішній час проводяться 4 екстрадиційні перевірки відносно 4 осіб, які затримувалися у попередні роки, щодо наявності підстав, які можуть перешкодити її видачі за кордон.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1084