Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2020

Органами обласної прокуратури пред’явлено позовів до суду на суму понад 3 мільярди гривень

Під час здійснення представництва органами прокуратури області за 10 місяців поточного року пред’явлено позовів до суду на суму 3,190 млрд грн.
 
Судами задоволено позовів та добровільно відшкодовано відповідачами у ході розгляду справ на суму 1,144 млрд грн. Реально виконано судових рішень на суму понад 825 млн грн.
 
Органи прокуратури області за вказаними показниками діяльності посідають третє умовне місце по державі серед прокуратур інших регіонів.
 
Зокрема, на захист інтересів держави у сфері земельних відносин пред’явлено позовів на суму 2,98 млрд грн. Судами вже задоволено позовні вимоги майже на 1 млрд грн, а відповідачами добровільно відшкодовано у ході розгляду справ на суму більше 101 млн грн.
 
Державі та територіальним громадам за прокурорського втручання повернуто 1467 га земель, з яких понад 40 га є землями водного фонду.
 
Захист інтересів держави у бюджетній сфері залишається одним із пріоритетів представницької діяльності органів прокуратури.
 
На вказаному напрямі пред’явлено позовів на суму майже 19 млн грн, з яких відкрито провадження на суму 10 млн грн; судами задоволено, з урахуванням пред’явлених у минулих роках, 18 позовів (заяв) на 20,4 млн грн. На виконання рішень судів забезпечено реальне надходження до бюджетів 14,1 млн. грн.
 
З метою відновлення інтересів держави у вказаній сфері обласною прокуратурою внесено 10 апеляційних скарг на рішення судів першої інстанції, постановлені без участі прокурора.
 
У сфері охорони навколишнього природного середовища органами прокуратури області пред’явлено 15 позовів на загальну суму 235 млн. грн.
 
З питань державної та комунальної власності органи прокуратури реагували на факти протиправного вибуття об’єктів нерухомості, порушення закону при використанні майна, у тому числі об’єктів культурної спадщини.
 
На вказаному напрямі судами задоволено позовів (заяв) на 24,4 млн грн.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1135