Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2020

Знайшов неповнолітню помічницю для збуту наркотиків. Прокуратура домоглася реального позбавлення волі для зловмисника

Прокуратурою області забезпечено участь у судовому розгляді у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу та психотропної речовини мешканцем міста (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, зловмисник через мережу Інтернет незаконно придбав 35 зіп-пакетів з небезпечним наркотичним засобом – канабіс та психотропною речовиною PVP. У подальшому, з метою збуту придбаних наркотичних речовин шляхом здійснення «закладок» у громадських містах м. Запоріжжя та з метою уникнення відповідальності за вчинення вищезазначених злочинів, залучив до вчинення злочину неповнолітню дівчину, яка здійснювала за його вказівками закладки наркотичних речовин у визначених ним містах.

Вироком Ленінського райсуду м. Запоріжжя зловмисник засуджений до умовного терміну покарання з випробуванням.

Обласна прокуратура, не погоджуючись із занадто м’яким покаранням, відстояла свою правову позицію у апеляційному суді, у результаті чого обвинуваченому ухвалено новий вирок та призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі реально.

Органи прокуратури Запорізької області завжди гостро реагують на випадки призначення винним особам покарання, яке явно не відповідає тяжкості вчинених правопорушень, суспільній небезпеці та особі засуджених, особливо що стосується правопорушень пов’язаних із незаконним збутом наркотичних речовин.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1026