Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2020

Притягнуто до відповідальності 169 посадових осіб за порушення при виконанні судових рішень у кримінальних справах

Запорізькою обласною прокуратурою систематично вживаються заходи, які сприяють підвищенню ефективності здійснення нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян.
Так, за 10 місяців 2020 року органами прокуратури внесено 294 документів реагування за результатами яких до відповідальності притягнуто 169 посадових осіб.
 
Завдяки системній та принциповій позиції обласної прокуратури щодо додержання прав засуджених на медичне обслуговування та лікування зменшився рівень смертності в’язнів.
 
Постійна увага приділяється також питанням додержання прав засуджених осіб на працю та її оплату. Ужиті органами прокуратури заходи також сприяли зменшенню заборгованості за позовами до засуджених.
 
За ініціативою прокурорів з приміщень, призначених для відбування дисциплінарних стягнень звільнено 7 незаконно утримуваних осіб.
 
Також у поточному році до суду направлено обвинувальні акти за 4 фактами учинення злочинів працівниками ДКВС, з яких: 1 пов'язаний із збутом наркотичних засобів в’язням, ще 1 за фактом отримання неправомірної вигоди пов’язаної із її вимаганням та 2 злочини про заволодіння бюджетними коштами.
 
Обласною прокуратурою також приділяється увага нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності в установах виконання покарань та попереднього ув’язнення.
 
Не залишені поза увагою органів прокуратури регіону також питання виконання покарань не пов’язаних з позбавленням волі. Завдяки вжитим заходам вдалося зберегти тенденцію до зниження впродовж минулих років кількості вчинених повторних злочинів особами, засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.
 
Нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, залишається пріоритетним у діяльності органів прокуратури регіону.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1069