Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2020

Акціонерне товариство поверне до місцевого бюджету 19 млн. грн. боргу за оренду земельної ділянки

Рішенням господарського суду Запорізької області задоволено позов Запорізької обласної прокуратури в інтересах Запорізької міської ради до одного з приватних акціонерних товариств, про стягнення доходу у вигляді недоотриманих бюджетом коштів за фактичне використання земельної ділянки у розмірі 19 млн. грн.
 
У ході розгляду справи прокурором доведено, що зазначене підприємство використовувало земельну ділянку комунальної власності площею майже 50 га у Шевченківському районі міста для розміщення промислових об’єктів без належного оформлення правовстановлюючих документів на землю, унаслідок чого бюджетом міста Запоріжжя за період з 2018 по 2020 роки недоотримано 19 млн. грн. у формі орендної плати за землю. Наразі боржником вже сплачено до місцевого бюджету 13 млн. грн.
 
Усього органами прокуратури області у поточному році пред’явлено 15 позовів вказаної категорії щодо стягнення понад 22,4 млн грн до бюджетів Запорізької, Мелітопольської, Оріхівської, Василівської, Дніпрорудненської міських рад та Михайлівської й Веселівської селищних рад. Наразі судами вже задоволено 6 з них на суму понад 9,2 млн грн, провадження у 2 справах закрито у зв’язку з добровільним відшкодуванням відповідачами до бюджетів 41 тис. грн.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1083