Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2020

Судитимуть водія, який скоїв наїзд на 3 пішоходів у Мелітопольському районі

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно водія, який скоїв наїзду на 3 пішоходів, що спричинило смерть одного з потерпілих (ч. 2 ст. 286 КК України).
 
Досудовим слідством встановлено, що 1 вересня поточного року водій транспортного засобу, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керував автомобілем на проїзній частині в сільській місцевості у Мелітопольському районі, допустив виїзд керованого ним автомобілю за межі дороги та скоїв наїзд на пішоходів, які рухалися по узбіччю назустріч автомобілю, внаслідок чого постраждало 3 особи, серед яких 2 неповнолітніх.
 
У результаті дорожньо-транспортної пригоди жінка загинула на місці події, а двоє неповнолітніх отримали різного ступеня тяжкості тілесні ушкодження.
 
Наразі обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання від 3 до 8 років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1330