Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2020

Держслужбовця Запорізької обласної державної адміністрації судитимуть за вимагання та підробку документів

Обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вимагання неправомірної вигоди службовою особою Запорізької обласної державної адміністрації та внесення цією ж особою неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що працівник одного з Департаментів Запорізької облдержадміністрації, вимагав з підприємця неправомірну вигоду у розмірі 10 тис.грн. за вирішення питання щодо отримання акта обстеження спеціалізованих підприємств (брухт чорних та кольорових металів), на підставі якого юридичних осіб вносять до переліку підприємств, якими дотримано відповідних умов для подальшого здійснення діяльністі. Також, під час складання вказаних актів обстеження, обвинувачений вносив неправдиві відомості в зазначений перелік.
 
За вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1242