Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2020

Прокуратура наполягає на стягненні до бюджету штрафних санкцій з недобросовісних перевізників

Руйнування дорожнього покриття внаслідок руху великовагових транспортних засобів із перевантаженнями є загальнодержавною проблемою, більшість вантажних автоперевізників свідомо перевищують установлені законодавством вагові нормативи та за допомогою судових процедур мають змогу у подальшому ухилятися від відповідальності за завдану їх діями шкоду.
 
Обласною прокуратурою виявлено низку рішень судів, якими скасовано адміністративно-господарські штрафи, що мали бути стягнуті до бюджету з перевізників, якими перевищено допустимі вагові параметри перевезених вантажів.
 
Не погоджуючись із підставами прийнятих судами рішень, обласною прокуратурою оскаржено їх у апеляційному порядку з метою відновлення можливості відшкодування до бюджету завданої перевізниками шкоди.
 
Наразі Третім апеляційним адміністративним судом відкрито провадження за чотирма апеляційними скаргами обласної прокуратури та призначено їх до судового розгляду.
 
У випадку їх задоволення перевізники зобов’язані будуть сплати до бюджету штрафні санкції в суму майже 130 тисяч гривень, а також нараховану плату за проїзд великоваговими транспортними засобами в розмірі майже 1000 євро.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1069