Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2020

На Запоріжжі викрито розробників Інтернет-ресурсу, з якого відбувалося транслювання «піратських» фільмів без обмежень на будь-яку країну світу

Запорізькою місцевою прокуратурою №2 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення авторського права і суміжних прав, що завдало матеріальної шкоди у значному розмірі (ч.1 ст. 176 КК України).
 
За процесуального керівництва прокуратури співробітниками відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області викрито двох мешканців міста 1991 та 1992 року народження, які створили Інтернет-ресурс де розміщували аудіо- візуальні кіно твори та надавали доступ до їх перегляду тисячам користувачів. Фігуранти справи обізнані в веб-розробці, а також займаються ремонтом комп'ютерної техніки, один з них офіційно працевлаштований в одному з ВИШів міста.
 
За даними слідства, створені сайт і телеграм-канал працювали з початку 2019 року, транслювання контенту розміщеного на сайті відбувалося без обмежень на будь-яку країну світу. Приблизна сума завданих збитків більше 1 млн. грн.
 
У рамках кримінального провадження правоохоронцями проведено санкціоновані обшуки у фігурантів справи за місцем мешкання і місцем роботи, під час яких вилучено комп’ютерну техніку, яку відправлено на експертизу.
 
Після проведення комп’ютерно-технічної експертизи та економічної експертизи в сфері інтелектуальної власності, буде вирішено питання про пред’явлення підозри.
 
За скоєння даного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від 200 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1118