Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2020

Районні адміністрації у місті Запоріжжя планували боротися з амброзією засобом, який не пройшов процедуру державних випробувань

Органами прокуратури регіону спрямовано зусилля на досягення реальних результатів діяльності щодо зміцнення законності, захисту прав і свобод громадян, інтересів суспільства і держави у тому числі в екологічній, бюджетній сферах.
 
Окрім складної екологічної ситуації, залишаються високими показники захворюваності на алергологічну патологію серед населення міста Запоріжжя, яка зумовлена у 70-80% шкідливим впливом пилку карантинних рослин, в тому числі амброзією полинолистою.
 
Ювенальними прокурорами виявлено, що районними адміністраціями Запорізької міської ради у системі публічних закупівель «Prozorro» у 2020 році проведено закупівлю послуг з ліквідації карантинних рослин хімічним методом, до яких належало у тому числі, ліквідація хімічним методом амброзії полинолистої, з використанням для цього спеціального засобу.
 
Засіб, який планувалося використовувати під час надання послуг для боротьби з амброзією, всупереч вимог законодавства, не пройшов процедуру державних випробувань, досліджень та реєстрації, відсутній у Переліку пестицидів та агрохімікатів, дозволених до використання в Україні і таким чином, не може бути використаний для боротьби з карантинними рослинами хімічним методом.
 
Внаслідок чого, обласною прокуратурою вжито заходів щодо усунення виявлених порушень при закупівлі послуг.
На виконання вимог прокуратури районними адміністраціями розірвано договори про надання зазначених послуг у Олександрівському, Заводському та Хортицькому районах м. Запоріжжя, чим попереджено використання бюджетних коштів на загальну суму майже 1 млн.грн.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1256