Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2020

На Запоріжжі виявлено порушення виборчого законодавства щодо перереєстрації майже 400 виборців за іншою виборчою адресою

За процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури №3 повідомлено про підозру трьом особам за фактом умисного подання неправдивих відомостей про зміну виборчої дільниці та перереєстрації за іншою виборчою адресою (ч.1 ст.158 КК України).
 
Підозру особам оголошено за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.158 Кримінального кодексу України, а саме, за умисне подання до органу ведення Державного реєстру виборців неправдивих відомостей про виборців щодо нового місця мешкання, де вони не мали наміру та фактичної можливості проживати.
 
За даними слідства, ряд осіб, проживаючих на території м.Запоріжжя, у порушення порядку подачі та розгляду заяв на зміну виборчої адреси, безпідставно подали заяви про зміну місця проживання майже 400 осіб до Запорізького відділу ведення державного реєстру виборців Запорізької районної адміністрації.
 
Наразі вирішується питання про обрання відносно підозрюваних запобіжного заходу.
 
Правоохоронні органи перевіряють обґрунтованість та дотримання порядку подачі та розгляду заяв на зміну виборчої адреси іншими учасниками виборчого процесу.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.
 
За вказане кримінальне правопорушення, передбачене покарання у вигляді позбавлення позбавлення волі на строк від 2 до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1103