Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2020

Повідомлено про підозру оперуповноваженому, який вимагав хабара від наркоділків за непритягнення до відповідальності (ФОТО)

За процессуального керівництва прокуратури області співробітниками УСБУ в Запорізькій області спільно з Територіальним Управлінням ДБР, розташованим у м. Мелітополь затримано оперуповноваженого сектору кримінального розшуку одного з відділів ГУ НП в Запорізькій області на вимаганні хабара.
 
За версією слідства, капітан поліції налагодив механізм систематичного отримання неправомірної вигоди від місцевих мешканців, які займаються незаконним вирощуванням наркомістких рослин. Оперативниками задокументовано факт вимагання 50 тисяч гривень від місцевого мешканця за непритягнення його до відповідальності за посів та вирощування конопель.
 
09.10.2020 правоохоронцями затримано хабарника у м. Вільнянськ Запорізької області під час отримання частини хабара у розмірі 25 тисяч гривень.
 
10.10.2020 йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та відсторонення від посади.
 
Перевіряється причетність інших посадових осіб відділу поліції до корупційних правопорушень.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1434