Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2020

Органи прокуратури Запоріжжя беруть участь у впровадженні програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення

Працівниками відділу захисту прав дітей та протидії насильству обласної прокуратури взято участь у круглому столі з обговорення питань, пов’язаних з реалізацією пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення», яке відбулося 1 жовтня 2020 року у приміщенні Запорізької обласної ради.
 
Для обговорення ключових аспектів з реалізації пілотного проекту участь у вказаному заході взяли представники судової гілки влади, обласної державної адміністрації, обласної ради, адвокатського самоврядування, національної поліції, пробації тощо.
 
Метою зазначеного проекту є виведення неповнолітнього з кримінального провадження на ранніх стадіях та вжиття узгоджених заходів для його ресоціалізації, щоб запобігти повторному вчиненню злочинів.
 
Учасниками круглого столу відпрацьовано алгоритм спільних дій різних інституцій для впровадження проєкту у життя на території регіону.
 
Нагадаємо, що умовами для реалізації Програми є вчинення неповнолітнім уперше кримінального проступку або нетяжкого злочину, визнання ним факту скоєння кримінального правопорушення, наявність потерпілої сторони – фізичної особи, якій кримінальним правопорушенням завдано моральної, фізичної або майнової шкоди, а також юридичної особи, якій кримінальним правопорушенням завдано майнової шкоди, згоди неповнолітнього і потерпілого на участь у Програмі.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1110