Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2020

За незаконну порубку дерев мешканець Гуляйпільського району може опинитися на лаві підсудних

Гуляйпільським відділом Токмацької місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом незаконної порубки дерев у захисних лісових насадженнях, перевезенні незаконно зрубаних дерев, що заподіяло істотну шкоду.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у січні 2020 року мешканець Гуляйпільського району, перебуваючи у полезахисній смузі на території Гуляйпільського району, без передбаченого законом дозволу, з порушенням Порядку використання лісових ресурсів, здійснив незаконну порубку 5 дерев, чим спричинив шкоди на суму понад 32 тис. грн.
 
З місця злочину вилучено бензопилу та спиляні дерева, на які слідчим суддею накладено арешт.
 
За процесуального керівництва Гуляйпільського відділу Токмацької місцевої прокуратури вказаній особі повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.246 КК України.
 
Наразі триває досудове розслідування.
 
За вказаний злочин передбачено покарання у виді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 905