Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2020

На Запоріжжі судитимуть членів наркосиндикату

Запорізька обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно 3 членів організованої групи за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення, пересилання з метою збуту, незаконного збуту та незаконного переміщення психотропних речовин через державний кордон України та низці пов’язаних з цим злочинів(ч.3ст.307,ч.3ст.305,ч.3ст.28,ч.2 ст. 311, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 313, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 306 КК України).
 
Встановлено, що члени організованої групи у період з вересня 2019 року по березень поточного року налагодили масштабний наркотрафік до нашої країни із Східної Азії та країн Євросоюзу. За версією слідства, вони щомісяця отримували із-за кордону сотні кілограмів психотропів та прекурсорів, у тому числі й таку високотоксичну речовину як альфа-бромвалерофенон. Дані психотропи синтезувалися в нарколабораторії, яка була облаштована в автомайстерні, а готовий «товар» збували через розгалужену дилерську мережу на території усієї країни.
 
Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями виготовлення, зберігання і збуту наркотичних засобів, а також у помешканнях та автомобілях зазначених осіб правоохоронці вилучили 15 кг психотропів, обладнання для їх синтезу та понад півтони прекурсорів.
 
Наразі на майно підозрюваних накладено арешт на загальну суму понад 1,2 млн гривень.
 
Обвинуваченим загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП в Запорізькій області.

Автор: Пресслужба Запорізької обласної прокуратури
кількість переглядів: 1149