Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2020

На Запоріжжі викрито шахрайський call-центр із щомісячним обігом викрадених коштів понад 3 млн гривень

За процесуального керівництва Мелітопольської місцевої прокуратури викрито та заблоковано діяльність  хакерського угруповання, члени якого спеціалізувалися на викрадені коштів з клієнтських рахунків приватних та державних банківських установ.
 
Злочинну схему організували троє мешканців Мелітополя. У центрі міста вони обладнали підпільний call - центр, в якому «працювало» 54 оператора. Вдаючи із себе співробітників банків та представників торгівельних компаній з реалізації побутової техніки та інших товарів, зловмисники здійснювали дзвінки та шахрайським способом отримували від громадян інформацію про CVV-код, номери і пін-коди їхніх платіжних карток,що давало їм можливість одержувати доступ до клієнтських рахунків, переводити кошти на підконтрольні банківські рахунки та привласнювати їх.
За попередніми даними, діючи за такою схемою зловмисники викрадали щомісяця понад три  мільйони гривень.
Під час обшуку в приміщенні call - центру правоохоронці вилучили  124 одиниці комп’ютерної техніки, грошові кошти, телекомунікаційне обладнання та інші докази протиправної діяльності вказаного угруповання.
У межах кримінального провадження відкритого за ч.3 ст.190 КК України вирішується питання щодо оголошення про підозру організаторам злочинного бізнесу.
 
 

Автор: Пресслужба Запорізької обласної прокуратури
кількість переглядів: 1097