Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2020

Органами прокуратури області зобов’язано в судовому порядку повернути державі земельні ділянки вартістю понад 160 млн гривень

Місцева прокуратура встановила, що Головним управління Держгеокадастру в Запорізькій області одному з господарюючих товариств м. Дніпра передано в оренду дві земельні ділянки загальною площею понад 74 га для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій.
 
Однак, з березня минулого року орендарем не виконувались умови договору, не сплачувалась орендна плата за використання земельної ділянки, у зв’язку з чим у товариства утворилась заборгованість зі сплати орендної плати у розмірі майже 200 тис. грн.
З огляду на виявлені порушення, Бердянська місцева прокуратура звернулась до суду із позовною заявою про розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки.
Господарський суд Запорізької області погодився із доводами прокуратури, розірвав договір оренди і зобов’язав недобросовісного землекористувача повернути державі в особі Запорізької обласної державної адміністрації дві земельні ділянку площею 74,3773 га та вартістю понад             160 млн. грн.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1310