Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2020

Запорізькою місцевою прокуратурою № 2 забезпечено належну організацію нагляду за додержанням законів органами, що провадять оперативно-розшукову діяльність

Комунарським відділом Запорізької місцевої прокуратури № 2 забезпечено належну організацію нагляду за додержанням законів            СКП Комунарського ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області під час розшуку особи, яка ухилялась від відбування кримінального покарання.
 
Зокрема,  правоохоронцями розшукувався засуджений вироком місцевого суду до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна запоріжанин, який переховувався на території тимчасово окупованої АР Крим.
Через відсутність чоловіка за місцем проживання більше трьох років, його родичі, відповідно до вимог цивільного законодавства, отримали рішення суду про оголошення фізичної особи померлою та у подальшому – свідоцтво про смерть на території АР Крим.
На підставі свідоцтва про смерть СКП Комунарського ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області прийнято рішення про закриття оперативно-розшукової справи щодо розшуку засудженого у зв’язку з його смертю.
Проте, постанову про закриття ОРС скасовано Комунарським відділом місцевої прокуратури як незаконну.
Як наслідок, після принципового реагування прокуратури на незаконне рішення, місцезнаходження розшукуваного встановлено, останнього затримано у встановленому законом порядку та доставлено до місця відбування покарання, призначеного вироком суду.  

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1175