Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2020

Місцева прокуратура стягнула в судовому порядку майже 100 тисяч гривень збитків завданих довкіллю Запорізького курорту

Прокуратура встановила, що одним із суб’єктів господарювання у період з 31.12.2016 по 17.05.2017 допускалась експлуатація обладнання, яке здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря за відсутності дозволу на викиди, що є порушенням ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».
 
Державною Азовською морською екологічної інспекцією розраховано збитки, які заподіяні товариством внаслідок такої протиправної діяльності.
З огляду на виявлені порушення та несплачені у добровільному порядку відповідні кошти, Бердянська місцева прокуратура звернулась до суду із позовною заявою про їх стягнення у примусовому порядку.
Завдяки наполегливої, активної та переконливої позиції прокурора щодо протиправної упродовж майже півроку діяльності товариства зі здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря без спеціального дозволу, рішенням господарського суду Запорізької області від 25.08.2020 позов задоволено, стягнуто до Державного бюджету України майже 100 тис. грн. завданих довкіллю м. Бердянськ збитків.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1144