Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2020

Прокуратура контролює фактичне звільнення земельної ділянки від самочинної забудови в курортній зоні

Заочним рішенням Якимівського районного суду Запорізької області від 25.09.2019 задоволено позов заступника прокурора області, визнано незаконним та скасовано рішення Кирилівської селищної ради про передачу у постійне користування КП «Розвиток курортної зони» земельної ділянки водного фонду, визнано недійсним інвестиційний договір, який дозволив будівництво об’єктів нерухомості на ній, а також скасовано право власності фізичної особи-забудовника на незаконно збудований елінг площею 95,6 м. кв., розташований на земельній ділянці, зобов’язано його знести вказану споруду.
 
Через запровадження карантинних заходів указане рішення суду набрало законної сили лише 07.08.2020 та вже 26.08.2020 прокуратурою області забезпечено державну реєстрацію припинення права власності забудовника на незаконно зведений об’єкт нерухомості на узбережжі Азовського моря. Одночасно прокуратурою області ініційовано примусове виконання рішення у частині зобов’язання відповідної фізичної особи знести незаконно збудовану споруду.
Питання фактичного звільнення земельної ділянки від самочинної забудови перебуває на контролі прокуратури області.
Ураховуючи особливу цінність такої категорії земель та гарантоване Законом право кожного громадянина країни на вільний доступ до узбережжя моря, захист інтересів держави у цій сфері залишається одним із пріоритетів представницької діяльності органів прокуратури області.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1324