Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2020

В обласній прокуратурі відбулась спільна нарада керівників правоохоронних органів Запорізької області

Сьогодні, 27 серпня, в прокуратурі Запорізької області відбулась спільна нарада керівників правоохоронних органів регіону, на якій обговорено стан протидії наркозлочинності  Запоріжчини.
 
В заході взяли участь голова обласної державної адміністрації, керівники усіх силових відомств  області, відповідних підрозділів правоохоронних органів, а також працівники апарату обласної прокуратури.
Відкриваючи нараду, прокурор Запорізької області наголосив, що забезпечення ефективної протидії наркозлочинності залежить не лише від узгодженості дій органів правопорядку регіону, а й від активної участі у цій діяльності органів влади, адже саме консолідація зусиль є запорукою якісного результату у боротьбі з незаконним обігом наркотичних речовин.
Володимир Калюга відзначив проведену правоохоронцями  роботу у сфері протидії наркозлочинам, однак зауважив, що попри активізацію діяльності у сфері протидії наркозлочинності, профілактична, оперативно-розшукова та слідча діяльність на цьому напрямі потребує удосконалення, а організація прокурорського нагляду у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням злочинців цієї категорії – подальшого покращення для задоволення вимог суспільства.
Свою оцінку сучасному стану наркозлочинності надали й начальник Управління Служби безпеки України в Запорізькій області та в.о. керівника ГУНП регіону, які в своїх доповідях запропонували ряд заходів для вдосконалення роботи на шляху  мінімізації злочинів у даному сегменті.
А губернатор звернув увагу присутніх  на той факт, що у регіоні і дотепер відсутня  регіональна програма протидії наркозлочинності і пообіцяв ініціювати розробку подібного покрокового плану для Запорізької області.
Наприкінці, учасниками наради було визначено першочергові орієнтири спільних скоординованих дій правоохоронців, які мають позитивно вплинути на стан протидії незаконного  обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів на території Запорізького регіону.
«Населення чекає від нас конкретних дій та кроків, тому нам потрібно консолідуватися та приймати конструктивні рішення» - наголосив Володимир Калюга, підсумовуючи сьогоднішню зустріч.
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1308