Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2020

Незаконне зберігання та збут наркотичних речовин можуть коштувати запоріжанці 10 років ув’язнення

Запорізька місцева прокуратура №2 затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний  збут особливо небезпечного  наркотичного засобу - метадону з метою особистого збагачення (чч.1,2 ст. 307).
 
Слідство встановило, що 42-річна мешканка Харківської області, достовірно знаючи, що операції з наркотичними засобами та психотропними речовинами є незаконними, займалася їх реалізацією на території Запорізького регіону, шляхом прямих продаж.  Так, під час двох контрольованих закупок  продала оперативному покупцеві психотропну речовину - метадон. Одразу після останньої закупки, підприємливу жінку ромської національності було затримано правоохоронцями.
Наразі досудове розслідування у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний  акт скеровано до суду для розгляду по суті. 
Найсуворіший вид покарання за вчинення зазначених злочинів, передбачений санкцією ч. 1,2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів, вчинений повторно) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1244