Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2020

Взято під варту злочинця, який намагався вбити 41-річного чоловіка

Комунарським відділом Запорізької місцевої прокуратури № 2 здійснюється процесуальне керівництво  у кримінальному провадженні за фактом закінченого замаху на вбивство  (ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 115) КК України.
 
Слідство встановило, що 19 серпня 2020 року 52-річний злочинець – рецидивіст у стані алкогольного сп’яніння вбив 41-річного мешканця обласного центру.
Зловмисник, який у квітні поточного року звільнився з виправної колонії  де відбував покарання за вчинення злочину проти життя та здоров’я людини, не зміг самотужки влаштуватись на роботу після звільнення та скористався послугами, так званого «посередника», якому мав віддавати частину щомісячної заробітної плати за допомогу у працевлаштуванні. Однак реального наміру ділитися власними фінансами він не мав.
Ввечері 19 серпня, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, колишній в'язень вирішив вбити чоловіка, який йому допоміг та прийшов до останнього додому – у приватний будинок на території Комунарського району м.Запоріжжя. Однак на той час у господаря оселі гостював товариш, з яким зловмисник почав конфліктувати, схопив кухонний ніж та наніс чоловікові удар в область черевної порожнини, спричинивши потерпілому проникаюче поранення.
Наразі злочинцю повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 115 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі дії та призначено ряд судових експертиз.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1366