Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2020

На Запоріжжі повідомлено про підозру особам, які під виглядом надання послуг з перевезення вантажів, привласнили майно на понад пів мільйона гривень

Прокуратурою Запорізької області повідомлено про підозру групі осіб, які запопередньою змовою вчиняли шахрайські дії та заволоділи майном суб`єктів господарювання (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 КК України).
 
За даними слідства, мешканець Запоріжжя шляхом обману на спеціалізованому сайті реєстрував суб`єкти господарювання, які начебто надають послуги з перевезення вантажів. У подальшому, отримуючи заявку на здійснення перевезення згідно із маршрутом, визначеним замовником, зазначений громадянин та його спільники отримували вантаж, який не доставляли за місцем призначення. Під час цієї діяльності вони використовували підроблені документи - водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, а також номерні панелі транспортних засобів.
 
У грудні 2019 року за цією схемою вони заволоділи майном суб’єкта господарської діяльності, розташованому на території Одеської області на суму понад 500 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1140