Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2020

На Запоріжжі судитимуть винуватця ДТП

Прокуратурою Запорізької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної пригоди,  внаслідок якої помер пішохід.
 
Встановлено, що 27.10.2019 близько 21 години 05 хвилин водій автомобіля «DAEWOO SENS», рухаючись по вул. Богдана Хмельницького у смт Комишуваха Оріхівського району Запорізької області, зі швидкістю, що перевищує дозволену у населених пунктах, маючи технічну можливість уникнути наїзду за умов дотримання ним швидкісного режиму, скоїв наїзд на пішохода, який перетинав вулицю. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пішохід наступного після ДТП дня помер у лікарні.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно водія автомобіля «DAEWOO SENS» слідчими відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП у Запорізькій області завершено.
 
Погоджений прокурором у кримінальному провадженні обвинувальний  акт за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) направлено для розгляду по суті до Оріхівського районного суду.
 
У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1331