Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2020

Винуватцю смертельної ДТП під Запоріжжям повідомлено про підозру

Прокуратура Запорізької області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ДТП (ч.2 ст.286 КК України).

29.07.2019 близько 06 години 10  хвилин водій автомобіля «ВАЗ 21103», перебуваючи у стані наркотичного сп`яніння,  рухаючись по автодорозі Харків-Сімферополь, з боку м. Харкова у напрямку м. Сімферополя, Василівського району, Запорізької області в районі 336 км + 150 м не впорався із керуванням та допустив перекидання транспортного засобу. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пасажир автомобіля загинув на місці події.

Винуватця ДТП затримано. Йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого). Вирішується питання щодо обрання останньому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім цього, наразі слідчими СУ ГУНП в області перевіряється причетність водія вказаного автомобіля до його незаконного заволодіння, відповідні відомості за ч.1 ст. 289 КК України внесено до ЄРДР.

Досудове розслідування триває.

У разі  доведення вини, підозрюваному загрожує покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1247