Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2020

Щодо результативності здійснення нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації у І піврічні 2020 року

Ужиті заходи сприяли підвищенню ефективності наглядуоскількиупродовж першого півріччя 2020 року розглянуто 210 документів реагування за результатами яких до відповідальності притягнуто 128 осіб.

Завдяки системній та принциповій позиції прокуратури області щодо додержання прав засуджених на медичне обслуговування та лікування зменшився рівень смертності в’язнів.

Постійна увага приділяється також питанням додержання прав засуджених осіб на працю та її оплату. Ужиті органами прокуратури заходи також сприяли зменшенню заборгованості за позовами до засуджених,а так само у порівнянні з минулим роком суттєво зменшено заборгованість за аліментами.

Також у поточному році до суду направлено обвинувальні акти за 4 фактами учинення злочинів працівниками ДКВС, з яких: 1 пов'язаний із збутом наркотичних засобів в’язням, ще 1 за фактом отримання неправомірної вигоди пов’язаної із її вимаганням та 2 злочини про заволодіння бюджетними коштами.

Так прокуратурою Запорізької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно начальника однієї з установ виконання покарань Запорізької області та директора підрядної організації за фактом заволодіння чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах та видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України).

Встановлено, що очільник виправного закладу та директор ТОВ, за попередньою змовою, зловживаючи службовим становищем, заволоділи бюджетними коштами у великому розмірі при проведенні капітального ремонту їдальні однієї з установ виконання покарань Запорізької області.

Органами прокуратури області приділялась увага нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності в установах виконання покарань та попереднього ув’язнення. Не залишені поза увагою органів прокуратури регіону також питання виконання покарань не пов’язаних з позбавленням волі. Завдяки вжитим заходам вдалося зберегти тенденцію до зниження впродовж минулих років кількості вчинених повторних злочинів особами, засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, залишається пріоритетним у діяльності органів прокуратури регіону.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1213